载入中…

繁体中文 | English

设为首页
加入收藏
联系我们
行业资讯 工程信息 项目管理 建筑百科 合同大全 专家观点 房地产业 建筑论文 机械设备 建筑考试 家装宝典
本站再次改版,欢迎各种商务合作,商务QQ:8600127 Email:[email protected]

站内搜索:

Z-HOUSE
作者:佚名    信息中心来源:不详    点击数:    更新时间:2009-8-24    【字体:
      韩国建筑师Hohyun Park和Hyunjoo Kim设计完成了一幢住宅,取名Z-HOUSE,该项目位于韩国首都首尔。
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
原文详读:
In composition of space, relationship among programs and circulation are played important role.
Ground level, which is divided by kitchen/Dining and living area and upper level, which is divided by children rooms and master zone are crossing at division area.
By this manner, space is gradually ascending from entry to master zone.
Next thing to consider is to make dynamic space by changing size of space and by leading sight.
High ceiling at the entrance corridor is more emphasized by sunlight through skylight and a wall, which is faced at the end of corridor, inducts eye to dining area.
At this point, the ceiling height is suddenly changed by overhead ramp. High ceiling living area appears through low-rise 3 step staircase, which is crossing outside water pond and inside plant area.
From living area, space bifurcates to library at lower level and to upper level.
Master zone, where is a climax in space scenario, is connected by a corridor and a ramp from children’s room at upper level. Master bedroom is entered through open bathroom and powder room and reconnected to entrance corridor.
Shape of the building is planned to follow the space scenario and roof, which is covered by black zinc is wrapping around upper level mass and form a homogeneous and muscular shape.
Contrarily, lower level masses, which are covered by basalt, stand rigidly.
Water pond and inner plant space are inserted at the crossing point of lower level mass and upper level mass.
Name of Building: Z-house
Architect: Hohyun Park + Hyunjoo Kim.-
Location: 342-19 Neungpyeong-ri, Opo-eup, Gwangju Si, Gyeonggi-Do
Use: Residential
Site Area: 805.00M2
Gross Floor Area: 287.569M2
Building Area: 189.64M2
Landscaping Area: 615.36M2
Gross Floor Ratio: 26.89%
Building Coverage Ratio: 23.56%
Building Scope: 2story Building, 1story Basement
Structure: RC
Exterior Finishes: Black Zinc, Basalt, Red Cedar, Slate
Interior Finishes: Paint, Cedar, Pine, Wenge Flooring, Wenge& Zebrano staircase, Slate
Duration of Design: 2007.05 ~ 2008.03
Duration of Construction: 2008.05 ~ 2009.04
 
 
 
信息中心录入:admin    责任编辑:admin 
 
  • 上一条信息中心:

  • 下一条信息中心:
  •  
     

    关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 - 访客留言

     

    信息产业部备案号:京ICP备05007366号 Email:rpccn#126.com