载入中…

繁体中文 | English

设为首页
加入收藏
联系我们
行业资讯 工程信息 项目管理 建筑百科 合同大全 专家观点 房地产业 建筑论文 机械设备 建筑考试 家装宝典
本站再次改版,欢迎各种商务合作,商务QQ:8600127 Email:[email protected]

站内搜索:

和歌山住宅
作者:佚名    信息中心来源:不详    点击数:    更新时间:2009-9-2    【字体:
     近日由Archivi Architects & Associates of Osaka联合设计的一所住宅在日本和歌山市的和歌山海滨建成。
     这座由木材建造的房子拥有两个环绕的花园庭院。
     建筑材料包括当地的西洋杉和丝柏做成的复合板材。
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
原文详读:
House in Wakaura
The site is in the residential quarter that extends to the foot in the [Mt. Akibasan] park located in the east part of the Wakaura bay, Wakayama City. (Wakaura bay: It is one of the eminent scenic sites also in Japan.) In this park, it is assumed that it enjoyed that people in neighboring districts gather for a long time.
The shape of site is transformed into the gibbosity. A settled residence space locates it in this projecting part. It becomes possible for a big garden to appear at the center of a narrow site in doing so, and to supply to both residence spaces as a garden that can be opposite to green, light, and the style of nature.
In addition, it is promoted that nature is naturally taken into all the life scenes by two residence spaces’ tying in the corridor of the openhearted glass (Cross this courtyard).
The spectacle where still excellent natural environment (plum orchard, stroll road, and plaza, etc.) and the Wakaura bays can Abe commanded remains here.
In the site planning of this construction, how the spectacle such as the middle-distance views ([Mt.akibasan] park for the east) and distant views (urban area where the Wakaura bay sees fireworks of summer in the northwest for the south) can be acquired to the living space in daily life securing privacy is a theme.
The shape of site is transformed into the gibbosity. A settled residence space locates it in this projecting part. It becomes possible for a big garden to appear at the center of a narrow site in doing so, and to supply to both residence spaces as a garden that can be opposite to green, light, and the style of nature.
In addition, it is promoted that nature is naturally taken into all the life scenes by two residence spaces’ tying in the corridor of the openhearted glass (Cross this courtyard).
The corridor of this glass has added the function of the gallery to exhibit deceased grandfather’s collection. Moreover, the deck of five totals was planned to all floors as beginning to continue the inside and the outside. This deck begins to splash in various directions as an extension of the floor compared with the courtyard and the spectacle. Therefore, living spaces have been linked by various scenes without without shutting to the outside and dividing into parts an upper and lower floor mutually.
The Japan cedar from Kumano and the Japanese cypress are used for the main structure material, the floor material, the siding, and the lattice material. (Kumano Japan cedar: It is one of the eminent Japan cedar brands also in Japan.)To use the material grown in the climate in this land for the root construction where it sits in this land is to evolve construction to the sustainable one.
Moreover, the ceiling and the surface material in the inner wall use all the lauan plywoods of the wood system. The Detail is finished up in the design that exposes all structures “Sinkabe form” multiused to the construction of the tradition of Japan. This construction aims at the wood space with very high purity and accuracy by following a climate in Japan and carpenter’s traditional technology.
 
信息中心录入:admin    责任编辑:admin 
 
  • 上一条信息中心:

  • 下一条信息中心:
  •  
     

    关于我们 - 联系我们 - 广告服务 - 友情链接 - 网站地图 - 版权声明 - 人才招聘 - 访客留言

     

    信息产业部备案号:京ICP备05007366号 Email:rpccn#126.com